Laadje der verborgen dingen

Mijn fascinatie voor verlies en dingen die in waarde zijn afgeschreven heb ik vervat in houtskooltekeningen van 122 x 152 cm. Door het vergroten van kleine dingen die geen nut meer hebben, maar dat wel ooit hebben gehad, benadruk ik het nostalgische aspect die deze dingen voor ons hebben. Iedereen heeft wel een laadje in huis met kleine spullen die geen functie meer hebben, maar ze desondanks niet weggooit. Sleutels die niet meer bij een slot horen, horloges die niet meer tikken. Al deze dingen vormen samen een stilleven, in het Frans niet voor niets nature mort; het is dood, afgestorven, uitgestorven, kapot gegaan, het heeft geen nut meer.

En toch gebeurt er continu iets in mijn werk. De oplettende toeschouwer zal iedere keer weer iets nieuws ontdekken. Want waarom een veiligheidsspeld? Waarom een knoop? Hoe kan het dat de grote wijzer al over de twee is en de kleine wijzer nog voor de twaalf? Zo wordt mijn werk een herontdekking van het dood gewaande.

De beperking van het materiaal vind ik interessant. Met hetzelfde krijtje heb ik zowel spiegelend staal als mat leer getekend. Met de keuze voor zwart-wit benadruk ik tevens de nostalgie voor verloren dingen uit de tijd.

HIERONDER DE VOLLEDIGE COLLECTIE

Terug naar overzicht

Interesse?
Neem contact op

Klik hier